PORTAL RASMI
JABATAN PERDANA MENTERI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA

Program dan Aktiviti

Previous Next

Lawatan kerja dari Pihak Five Power Defence Arrangements (FPDA) Headquarters Integrated Area Defence System (HQIADS)

12 JUN 2024 - NADMA telah menerima satu lawatan kerja dari Pihak Five Power Defence Arrangements (FPDA) Headquarters Integrated Area Defence System (HQIADS) di ibu pejabat NADMA, petang tadi.
 
Lawatan kerja yang diketuai oleh Commander Integrated Area Defence System (CIADS), Air Vice-Marshal (AVM) Nathan Christie dan delegasi staf HQIADS ini adalah bertujuan untuk meneroka peluang kerjasama civil-military dalam platform FPDA.
 
Lawatan ini turut melibatkan satu sesi taklimat bagi memberi penerangan berhubung Mekanisme Bantuan Bencana Antarabangsa ke Malaysia terutamanya melibatkan civil-military coordination, sekaligus sebagai input persediaan pihak HQIADS dalam merancang program latih amal FPDA HQIADS melibatkan Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) di Malaysia pada tahun 2024 dan 2025 kelak.
Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras B1, 6 dan 7, Setia Perkasa 5,
Kompleks Setia Perkasa,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 WP Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search