PORTAL RASMI
JABATAN PERDANA MENTERI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA

Program dan Aktiviti

Previous Next

Program Kolaborasi NADMA Malaysia dan AHA Centre : 4th AHA Centre Information Network (AIM-Net) Workshop and Meeting

18 Mac 2023 - YBhg. Tuan Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) NADMA Malaysia, Tuan Meor Ismail bin Meor Akim, diiringi oleh Dr. Sithu Pe Thein - Director of Operations of the AHA Centre, telah merasmikan Program Kolaborasi NADMA Malaysia dan AHA Centre : 4th AHA Centre Information Network (AIM-Net) Workshop and Meeting yang akan berlangsung mulai 18 hingga 22 Mac 2024 di Hotel Tenera, Bandar Baru Bangi, Selangor.

Program ini bertujuan untuk bertindak sebagai platform solidariti ASEAN dalam memperkukuhkan sistem dan pengurusan maklumat bencana di rantau ini, terutamanya dalam kalangan EOCs (Emergency Operations Centre) seliaan NDMO ASEAN.

Program ini juga buat pertama kalinya melibatkan pelaksanaan sesi ASEAN EOC Exercise secara langsung dari NDCC NADMA Malaysia, berbanding sebelum ini secara virtual dari EOC AHA Centre di Jakarta.

Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras B1, 6 dan 7, Setia Perkasa 5,
Kompleks Setia Perkasa,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 WP Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search