OFFICIAL PORTAL
PRIME MINISTER'S DEPARTMENT
NATIONAL DISASTER MANAGEMENT AGENCY

Media

Previous Next

Rang Undang-Undang Anggaran Perbelanjaan Tambahan Pertama 2023

2 April 2024, UNHRD Subang, Selangor - The 1st NADMA-UNCT (United Nations Country Team) Coordination Meeting telah diadakan pada pagi ini. Pengarah (Dasar) NADMA telah mempengerusikan mesyuarat tersebut bersama wakil daripada WFP-UNHRD. Mesyuarat ini telah dihadiri oleh wakil-wakil daripada NADMA dan UN yang turut serta secara fizikal dan atas talian.

Objektif utama mesyuarat ini adalah untuk berkongsi maklumat, map out aktiviti berkaitan pengurusan dan pengurangan risiko bencana yang dilaksanakan oleh UN bersama kementerian/agensi di Malaysia serta peluang-peluang kerjasama terutama dalam peningkatan kapasiti dalam pengurusan bencana. Mesyuarat ini turut melibatkan pembentangan ringkas daripada pihak NADMA dan UN berkaitan Northeast Monsoon: Overall Operations and After Action Review dan UNCT Work in Disaster Preparedness, Management, Response and Risk Reduction.

 Mesyuarat ini turut disertai pegawai-pegawai NADMA daripada Seksyen Dasar dan Perancangan, Seksyen Mitigasi, Seksyen Logistik, Seksyen Penyelarasan Operasi, Pusat Kawalan Bencana Negara dan Seksyen Pembangunan Komuniti dan Sosial.

Disclaimer
The Government of Malaysia and the National Disaster Management Agency (NADMA) shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this website.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras B1, 6 dan 7, Setia Perkasa 5,
Kompleks Setia Perkasa,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 WP Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search