PORTAL RASMI
JABATAN PERDANA MENTERI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA
Previous Next

Latih Amal (Tabletop) Pelan Tindakan Keselamatan Empangan Temengor Sungai Perak

18 Oktober 2023 ~ Latih Amal (Tabletop) Pelan Tindakan Keselamatan Empangan Temengor Sungai Perak sedang berlangsung bermula pada 17 - 19 Oktober 2023 bertempat di Impiana Hotel, Ipoh, Perak.
Latih Amal ini merupakan anjuran bersama NADMA, SUK Perak (JPBN) dan TNB Power Generation (TNB Genco).
 
Latih Amal ini juga melibatkan 5 daerah utama iaitu Hulu Perak, Perak Tengah, Kuala Kangsar, Bagan Datuk dan Hilir Perak dan 5 daerah sokongan iaitu Larut Matang & Selama, Kerian, Kinta, Batang Padang dan Manjung.
Antara agensi yang terlibat dalam Latih Amal ini adalah PDRM, JBPM, APM, ATM, JKM, KKM, RELA, MKN, JPS, JKR, METMalaysia, PPD dan JAPEN.
 
Elemen yang diuji dalam Latih Amal ini adalah Keselamatan, SAR, Kesihatan & Perubatan, Kebajikan, Sokongan & Logistik, Pengurusan Media dan Teknikal & Pakar. Latih Amal ini dirasmikan oleh YBhg. Dato' Nor Sham Binti Rahman, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan). Turut hadir YBhg. Dato' Mohd Khairi Bin Khairudin, Pengarah Seksyen Pelaksanaan Operasi dan YBrs. Tuan Rusli Bin Ibrahim, Timbalan Pengarah Seksyen Penyelarasan Operasi.
 
Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras B1, 6 dan 7, Setia Perkasa 5,
Kompleks Setia Perkasa,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 WP Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search