PORTAL RASMI
JABATAN PERDANA MENTERI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA
Previous Next

SESI KUNJUNGAN HORMAT YBHG. KETUA PENGARAH AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA (NADMA) KE ATAS PENGARAH UNIT PENYELARASAN PELAKSANAAN NEGERI PERLIS

12 Disember 2023, Perlis - Telah berlangsung Sesi Kunjungan Hormat YBhg. Ketua Pengarah Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA), Datuk Khairul Shahril bin Idrus ke atas Pengarah Unit Penyelarasan Pelaksanaan Negeri Perlis, Puan Maznah binti Musa pada jam 9.30 pagi bertempat di Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Perlis. Sesi kunjungan hormat ini bertujuan untuk membincangkan mengenai peruntukan bantuan bencana dan menjelaskan isu-isu semasa berkaitan bantuan bencana.
 
Sesi ini diteruskan dengan Kunjungan Hormat ke atas Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis (Pembangunan), Encik Rusdi bin Yahya. Sesi kunjungan hormat ini adalah untuk membincangkan kerjasama dan keperluan pengurusan bencana antara NADMA dan Kerajaan Negeri Perlis termasuk pembentangan perbelanjaan negeri Perlis bagi peruntukan yang telah disalurkan oleh NADMA. Sesi kunjungan hormat ke SUK Perlis ini turut dihadiri oleh wakil APM Perlis, JKM Perlis dan ICU Negeri Perlis. Selain itu, YBhg. Ketua Pengarah NADMA turut berkesempatan mengadakan kunjungan hormat ke atas YDH DCP Dato' Muhammad bin Abdul Halim, Ketua Polis Perlis bagi mendapatkan pandangan mengenai peruntukan yang telah disalurkan bagi menambahbaik PKTK dan beberapa cadangan penambahbaikan pengurusan bencana termasuk aspek SOP dan latih amal di Perlis dan seluruh negara secara amnya.
 
Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras B1, 6 dan 7, Setia Perkasa 5,
Kompleks Setia Perkasa,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 WP Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search