OFFICIAL PORTAL
PRIME MINISTER'S DEPARTMENT
NATIONAL DISASTER MANAGEMENT AGENCY

National Disaster Command Center (NDCC)

Penduduk berpindah ke PPS meningkat

Penduduk berpindah ke PPS meningkat

KUCHING: Jumlah penduduk yang dipindahkan ke empat pusat pemindahan sementara (PPS) di Sarawak hari ini meningkat seramai 441 orang berbanding 362 pada petang semalam.

Daripada jumlah itu, seramai 27 orang daripada lapan keluarga ditempatkan di Balai Raya Kampung Assyakirin, Bintulu.

PPS Balai Raya Kampung Assyakirin itu dibuka sejak jam 4 petang Khamis lalu bagi menempatkan mangsa ribut yang mengalami kerosakan rumah di Iris Garden dan Pine Court, Bintulu.

Jumlah mangsa banjir yang ditempatkan di dua PPS iaitu satu di Tatau, Bintulu dan satu di Debak, Betong pula meningkat manakala satu lagi kekal.

PPS Sekolah Kebangsaan (SK) Muput yang dibuka sejak jam 4 petang Khamis lalu bagi menempatkan mangsa banjir di Rumah Panjang Steven, Tatau di Bintulu kini dihuni seramai 55 orang daripada 27 keluarga berbanding 52 orang semalam.

PPS Dewan Millenia Debak yang menempatkan mangsa banjir di Kampung Lalang, Kampung Bungey dan Kampung Babu pula kekal dengan 141 orang mangsa banjir daripada 39 keluarga.Sementara itu, penghuni PPS Dewan Perpaduan Debak yang turut menempatkan mangsa banjir di Kampung Lalang, Kampung Bungey dan Kampung Babu pula meningkat seramai 218 orang daripada 70 keluarga berbanding 142 orang daripada 39 keluarga semalam.

Disclaimer
The Government of Malaysia and the National Disaster Management Agency (NADMA) shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this website.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras B1, 6 dan 7, Setia Perkasa 5,
Kompleks Setia Perkasa,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 WP Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search