PORTAL RASMI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA
JABATAN PERDANA MENTERI

Berita

Bantuan penduduk terjejas banjir disegerakan – Armizan

Bantuan penduduk terjejas banjir disegerakan – Armizan

MUAR – Kerajaan akan menyegerakan pemberian wang ihsan kepada penduduk terjejas banjir di Johor baagi meringankan beban mereka.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Sabah, Sarawak dan Tugas-Tugas Khas), Datuk Armizan Mohd. Ali berkata, bantuan menerusi Agensi Pengurusan Bencana Negara (Nadma) itu akan akan mengambil masa selewat-lewatnya seminggu.

“Di peringkat Nadma pusat baru-baru ini, kita telah tetapkan Indeks Pencapaian Utama (KPI) yang mana bantuan ini dalam tempoh seminggu paling lewat, peruntukan itu saya beri jaminan sudah disalurkan ke negeri dan daerah terlibat.

“Itu Prosedur Operasi Standard (SOP) ditetapkan sebaik sahaja kita menerima maklumat yang disahkan oleh jawatankuasa pengurusan bencana dan daerah,” katanya selepas meninjau pusat pemindahan sementara (PPS) di sekitar Pagoh, dekat sini, hari ini.

 Tambah beliau, bagi mengagihkan bantuan bantuan kewangan kepada mangsa banjir yang berskala besar seperti yang berlaku di Johor, ia memerlukan masa untuk semakan status dan data - MALAYSIA GAZETTE
 

 

Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras 6 & 7, Blok D5, Kompleks D,
Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 Wilayah Persekutuan
Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search