PORTAL RASMI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA
JABATAN PERDANA MENTERI
Mon - Fri
08:00-17:00
+603-8870 4800
+603 8870 4848

admin@nadma.gov.my

Berita

Previous Next

Tinjauan ke Kg Pohon Celagi, Pasir Mas, Kelantan Untuk Melihat Kesan Runtuhan Tebing Sungai Kelantan Akibat Banjir Monsun Timur Laut

Program Tinjauan ke Kg Pohon Celagi, Pasir Mas, Kelantan untuk melihat kesan runtuhan tebing Sungai Kelantan akibat banjir Monsun Timur Laut.
Lawatan disertai Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), YB Datuk Seri Mustapa Mohamed ini turut dihadiri Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Mohd Zuki Ali serta wakil-wakil Kerajaan Negeri.
Antara cadangan yang telah dikemukakan Kerajaan Kelantan adalah untuk penelitian adalah membaik pulih runtuhan tebing sungai, pengambilan tanah di kawasan yang terlibat dan pembinaan semula Rumah Pam Saliran Air Muleh.
Pada pertengahan bulan Februari, seramaj 98 orang penduduk kawasan itu daripada 45 keluarga dipindahkan setelah lima buah musnah susulan kejadian tebing runtuh.

Penafian

Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.

Kajiselidik

Adakah NADMA memberi maklumat bencana yang anda cari?

Tag Cloud

Your browser doesn't support canvas.

Statistik Pengunjung
Pengunjung
Hakcipta @ 2022 Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA).

Search