PORTAL RASMI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA
JABATAN PERDANA MENTERI

Berita

Previous Next

Tinjauan ke Kg Pohon Celagi, Pasir Mas, Kelantan Untuk Melihat Kesan Runtuhan Tebing Sungai Kelantan Akibat Banjir Monsun Timur Laut

Program Tinjauan ke Kg Pohon Celagi, Pasir Mas, Kelantan untuk melihat kesan runtuhan tebing Sungai Kelantan akibat banjir Monsun Timur Laut.
Lawatan disertai Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), YB Datuk Seri Mustapa Mohamed ini turut dihadiri Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Mohd Zuki Ali serta wakil-wakil Kerajaan Negeri.
Antara cadangan yang telah dikemukakan Kerajaan Kelantan adalah untuk penelitian adalah membaik pulih runtuhan tebing sungai, pengambilan tanah di kawasan yang terlibat dan pembinaan semula Rumah Pam Saliran Air Muleh.
Pada pertengahan bulan Februari, seramaj 98 orang penduduk kawasan itu daripada 45 keluarga dipindahkan setelah lima buah musnah susulan kejadian tebing runtuh.
Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras 6 & 7, Blok D5, Kompleks D,
Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 Wilayah Persekutuan
Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search