PORTAL RASMI
AGENSI PENGURUSAN BENCANA NEGARA
JABATAN PERDANA MENTERI

Berita

Previous Next

Lawatan ke Negeri Sabah Untuk Melihat Proses Koordinasi dan Penyelarasan Operasi Bantuan Kemanusiaan COVID-19.

4 November 2020 - Minggu ini 3 orang pegawai daripada NADMA Malaysia telah membuat lawatan ke Negeri Sabah untuk melihat proses koordinasi dan penyelarasan operasi bantuan kemanusiaan COVID-19.
DCP Dato’ Hussien bin Omar Khan, Pengarah Seksyen Pelaksanaan Operasi, Cik Murni bt Mat Amin, Ketua Penolong Pengarah Seksyen Penyelarasan Operasi dan En Adiratna Wira b. Adnan, Penolong Pengarah Kanan Seksyen Teknikal & Infrastruktur telah membuat pelbagai kunjungan ke bilik-bilik gerakan semua agensi yang terlibat.
Kunjungan ke Pusat-Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid-19 telah membantu dalam mendapatkan maklumat pengoperasian dan pengurusan di peringkat negeri dan daerah.
Pasukan ini juga telah berpeluang untuk mengadakan perbincangan berkaitan pengurusan logistik, bantuan daripada pihak NGO, optimisasi tenaga kerja serta sumber manusja dan cabaran-cabaran awal koordinasi pengurusan, penambahbaikan pengurusan sekarang yang bertambah baik selain cabaran-cabaran lain masakini.
Penafian
Kerajaan Malaysia dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras 6 & 7, Blok D5, Kompleks D,
Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 Wilayah Persekutuan
Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search